Mælkeknuder/brystbetændelse2021-02-03T10:18:30+00:00

MÆLKEKNUDER eller optræk til BRYSTBETÆNDELSE

  • Oplevede du i dit første ammeforløb gentagne gange at have optræk til eller få brystbetændelse,   med smerter, feber, antibiotikakure, dalende mælkeproduktion og evt. indlæggelse på sygehus kan det være en fordel for dig at få snakket disse forløb igennem med en ammekonsulent, så du kan forebygge at noget lignende gentager sig ved næste barn og ammeforløb.
  • Står du lige nu i en situation med knudrede områder i dit bryst i forbindelse med, at mælken falder til, er det højst sandsynligt hævede mælkekirtler. Dette er helt harmløst og hører til i en brystspændingsfase. Det kan være ubehageligt, men går over af sig selv i løbet af 1-2 dage og kan lindres med varme, blid massage under varmt brusebad eller med lidt hånd udmalkning, skift af ammestillinger og hyppig amning.

Har du behov for støtte og vejledning til hånd udmalkning eller forskellige ammestillinger kontakt ” den gode amning”

  • Har du  ØMME knudrede RØDE områder, kan det være tegn på mælkestase og irritation af mælkegangene pga manglende tømning. Føler du dig alment utilpas evt. med feber kan det være optræk til brystbetændelse. I langt de fleste tilfælde kan effektiv tømning af brystet bedre din tilstand hurtigt og effektivt.

Kontakt “Den gode amning” for støtte, hjælp og vejledning til effektiv tømning af brystet.

Med den rette hjælp i tide kan du ofte undgå antibiotikakure og i værste fald indlæggelse. Og sidst men ikke mindst redde en ellers velfungerende amning.

Kontakt mig